Cтудентка ШЖК Ольга Кацан стала учасницею Воєнного хабу медіамобільності

|
|
Cтудентка ШЖК Ольга Кацан стала учасницею Воєнного хабу медіамобільності

Нині українці пишуть свою історію, а журналісти не просто її фіксують, а й розповідають світові правду про російську агресію, документують воєнні злочини та наближають перемогу на інформаційному фронті. 

15-денне занурення у медійну кухню, 22 студенти з різних куточків України, готові стати першоджерелом інформації про повномасштабне російське вторгнення, 2-денний медіафорум про актуальні теми й реалії сьогодення – усе це 22-й Воєнний хаб медіамобільності від Souspilnist Academy та Фундації Суспільність. Його учасницею стала студентка ШЖК Ольга Кацан. 

«Цінна можливість Медіахабу – стажування у провідних редакціях столиці. Учасники, які пройшли відбір на програму, самостійно обирали місце для відточування професійних навичок. Я ж хотіла сфокусуватися на роботі з текстами та на форматі сторітелінгу, тому «постукала» до редакцій онлайн-видань «Рубрика» та «Евакуація.City». Перше – медіа журналістики рішень. Друге – розповідає про переїзд всередині України і за кордон. «Я узгоджувала теми з редакторами, шукала героїв для створення матеріалів, виїжджала на локації, інтерв’ювала. Нині працюю над історіями людей, в чиє життя увірвалася війна. Пишу про жінку, дім якої зруйнували російські снаряди, а вона мешкає у наметі біля згарища і займається тим, що надає їй силу – порається у саду й на городі і керує місцевою інформаційною агенцією. Працюю над матеріалом про реабілітаційний центр в Ірпені, який повертає до життя військових та цивільних, що постраждали внаслідок бойових дій. Розповідаю історії евакуації до Швеції та Польщі, виклики і речі, які змусили одну з героїнь повернутися до України», – розповідає Ольга. 

Також протягом програми учасники Воєнного Хабу медіамобільності  відвідували лекції, тренінги та воркшопи від коучів Фундації. Зокрема дізналися про роботу медійників в умовах бойових дій від журналіста НВ Дмитра Тузова, відвідали редакції телеканалу «Київ» та «Слідство.Інфо», а також стали учасниками масштабного форуму «Воєнні медіавиклики», де отримали неоціненний досвід від журналістів, які тримають наш інформаційний фронт.