Керівники німецького видання Deutsche Welle зустрілися зі студентами УКУ

|
|
Керівники німецького видання Deutsche Welle зустрілися зі студентами УКУ

21 липня Український католицький університет зустрічав у своїх стінах керівників німецького видання Deutsche Welle (Німецька хвиля). До університету завітали генеральний директор DW Петер Лімбурґ (Peter Limbourg), головна редакторка DW Мануела Каспер-Клерідж (Manuela Kasper-Claridge), керівник відділу Східної Європи DW Крістіан Тріппе (Christian Frederik Trippe), керівник відділу зв’язків з громадськістю та урядом DW Беньямін Рітдорф (Benjamin Rietdorf).Директор Школи журналістика та комунікацій о. Андрій Шестак та керівництво Deutsche Welle

Понад 10 журналістів Deutsche Welle (DW) проживали та працювали у студмістечку УКУ з перших днів початку війни в Україні. Журналісти активно співпрацювали із керівництвом Школи журналістики та комунікацій (ШЖК) у логістичних та технічних питаннях. Керівники DW вирішили особисто подякувати ректору та керівнику школи за підтримку їхніх журналістів та видання під час візиту в Україну.

Особливим побажанням генерального директора DW Петера Лімбурґа було зустрітися з студентами Школи журналістики та комунікацій для налагодження майбутньої співпраці. У спільній зустрічі та обговоренні журналістської освіти та викликів, які постали перед свободою слова в часі війни, взяли участь студенти Школи Наталія Волощук, Наталя Стареправо, Тарас Курилко, Даниїл Ничка та Лідія Гук.

Студенти ШЖК та керівництво Deutsche Welle

«Обговорення журналістських стандартів із керівниками світових медій завжди корисне, особливо для студентів нашої Школи,  коли те, чого ми навчаємо верифікується світовими експертами. Подібні дискусії є корисними і для управлінців медій, бо наші студенти не мають страху і люблять ставити важкі питання, зокрема про кризові моменти, вміння просити вибачення за недопрацювання, або недостатню чутливість до конкретних ситуацій», —  переконаний отець Андрій Шестак, директор Школи журналістики та комунікацій УКУ. 

Під час зустрічі обговорили питання стажування студентів й випускників Школи журналістики та комунікацій в редакції Deutsche Welle. «Впевнений, що задекларовані кроки до нашої майбутньої співпраці позитивно вплинуть як на якісь освіти у ШЖК, так і для DW, який отримає добрих експертів із розумінням українських контекстів», – каже о. Андрій Шестак.

Директор ШЖК о. Андрій Шестак, студенти ШЖК та керівництво Deutsche Welle

Джерело: УКУ