Волонтерство та інформаційне протистояння – о. Андрій Шестак про УКУ в умовах війни

|
|
Волонтерство та інформаційне протистояння – о. Андрій Шестак про УКУ в умовах війни

Директор Школи журналістики та комунікацій УКУ о. Андрій Шестак взяв участь у Всеукраїнському марафоні НАДІЇ, де розповів про діяльність Українського католицького університету в умовах війни. Гостями марафону також стали християнські волонтери, очевидці, працівники координаційних центрів, психологи та переселенці.

Отець Андрій Шестак зазначив, що з початком повномасштабного вторгнення росії в Україну діяльність університету змінилася, так як УКУ перестав бути виключно місцем навчання. З перших днів війни тут сформувався штаб працівників та студентів, які волонтерять, збирають гуманітарну допомогу для  військовослужбовців і переселенців. За його словами студенти активно ведуть інформаційне протистояння російським фейкам та пропаганді, зокрема контактують з міжнародними ЗМІ.

“Колегіуми Українського католицького університету стали місцем прихистку, де проживають студенти зі сходу України разом зі своїми батьками, а також переселенці. Крім того один із навчальних корпусів університету обладнаний всім необхідним для тимчасового проживання переселенців, яких зараз більше 70-ти. Львів став транзитним пунктом, куди щодня прибуває кілька тисяч осіб, які втікають від жахіть війни за кордон. Тож ми у свою чергу надаємо їм можливість оговтатися і відпочити, щоб вони змогли далі продовжити свою поїздку”, – розповідає о. Андрій Шестак.

Додамо, що щодня у програмі марафону об 11:00 та 18:00 год: молитовна підтримка, актуальна ситуація в різних куточках України, досвіди очевидців та духовні роздуми.