“Журналістська освіта задля демократії в Україні”,- День відкритих дверей ШЖК УКУ

|
|
“Журналістська освіта задля демократії в Україні”,- День відкритих дверей ШЖК УКУ

22 травня 2021 року в Школі журналістики та комунікацій УКУ відбувся Open Day  у межах міжнародного проєкту Erasmus KA2 DESTIN «Журналістська освіта задля демократії в Україні: розробка стандартів, доброчесність та професіоналізм».

Подію розпочали із виступу керівника проєкту DESTIN професора Університету Бат Спа Єн Гадд. Також про впровадження змін та інновацій у навчальні програми з журналістики  та медіакомунікацій розповіли менеджерка проєкту, заступниця директора Школи журналістики та комунікацій Уляна Макаренко та лідер проєкту, професор Школи Борис Потятиник. Своїми враженнями від навчання на оновленій магістерській програмі з журналістики поділилася студентка 1 курсу Олеся Парфан.

З вітальним словом до абітурієнтів звернувся директор Школи журналістики та комунікацій УКУ о. Андрій Шестак. Також він ознайомив абітурієнтів з проектною діяльністю обох програм, можливостями міжнародних стажувань, розповів про співпрацю з стейкхолдерами.  Магістерські програми ШЖК представили керівниці: Світлана Жаб’юк – магістерська програма з журналістики, Олена Кулигіна – магістерська програма з медіакомунікацій. Власним досвідом навчання на програмах поділилися студенти 1 курсу журналістики та медіакомунікацій – Олеся Парфан та Надія Свінтальська.

Головною спікеркою події була Ярина Серкез, українська дата-журналістка відділу Opinion New York Times, екс-редакторка відділу графіки у The Wall Street Journal, випускниця Missouri School of Journalism. Тема доповіді: «Візуалізація даних та її особливості для New York Times»

 

Секретар приймальної комісії Університету Остап Мачинський проінформував вступників щодо процедури отримання стипендії. Представник деканату студентських справ розказав учасникам заходу про студентське самоврядування у межах УКУ.

Після офіційної частини абітурієнти мали змогу неформально поспілкуватися із викладачами, студентами, керівницями обох програм, а також із директором Школи журналістики та комунікацій УКУ.

Захід проходив в гібридному форматі та об’єднав викладачів, студентів, абітурієнтів та журналістів-практиків.